Home jedzenie Włożyła jajka w skorupkach do rozgrzanego piekarnika? Nie zgadniesz co się stało…

Włożyła jajka w skorupkach do rozgrzanego piekarnika? Nie zgadniesz co się stało…

Jajka to bardzo wszechstronny produkt. Można je smażyć, gotować na twardo lub miękko. Nadają się do prawie wszystkiego i nawet marynowane smakują świetnie.

Kiedy potrzebujesz sporą ilość jajek do sałatki czy jakiś innych potraw, musisz czekać w nieskończoność, aż woda się zagotuje. Jeśli nie masz odpowiednio dużego garnka, cały proces jeszcze się wydłuża. Istnieje jednak pewien dobry sposób.

Wyłącz palnik i nie zawracaj sobie głowy napełnianiem garnka wodą. Włącz za to piekarnik.

Mimo iż perspektywa pieczenia jajek może wydawać się nieco dziwna, jest to bardzo prosty sposób na przygotowanie dużej ich ilości.

j1

Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Blaszka do babeczek nada się idealnie do ich przygotowania.

j2

Teraz włóż je do piekarnika i poczekaj około pół godziny. Banalnie proste. Zanim zaczniesz obierać jajka, poczekaj aż nieco ostygną. Gotowe. Bez niepotrzebnych czynności i dodatkowej krzątaniny w kuchni.

j3

Twoja reakcja?

Super
Super
119
Ha ha
Ha ha
57
Wow
Wow
49
Smutny
Smutny
4
Zły
Zły
26

Podziel się ze znajomymi!

Zostaw swój komentarz