Dzięki tym dwóm, prostym składnikom pożegnasz się z zaskórnikami raz na zawsze.
Zaskórniki to jedne z najczęściej występujących problemów skórnych, które powstają przez zatkanie mieszków włosowych.
Mają czarny kolor, gdyż zawierają utlenioną melaninę, która jest pigmentem wytwarzanym przez komórki zwane melanocytami.
Pojawiają się, gdy skóra wytwarza za dużo sebum i łoju u podstawy włosów. Najczęściej występują w trakcie dojrzewania oraz w momentach, gdzie dochodzi do zmian hormonalnych.
Jednym z najlepszych sposobów na pozbycie się ich jest wykorzystanie kremu złuszczającego z mleka i gałki muszkatołowej. Mleko zawiera kwas mlekowy, który rozbija martwe komórki skóry, a gałka muszkatołowa działa jak delikatny peeling, który wyciągnie ze skóry zaskórniki i pozostawi ją miękką i czystą.
Ten prosty przepis pozwoli Ci raz na zawsze pożegnać zaskórniki.
Składniki
- 1 łyżka sproszkowanej gałki muszkatołowej
- 230 ml mleka
- 1 mała miska
- Widelec lub łyżka
Sposób przygotowania
- Zmieszaj mleko i gałkę muszkatołową do uzyskania pasty.
- Zanim nałożysz specyfik na twarz umyj ją czystą wodą.
- Gdy skóra jest już czysta i wysuszona, nałóż pastę okrężnymi ruchami.
- Szczególną uwagę zwracaj na miejsca występowania zaskórników, ale staraj się być delikatna, aby nie podrażnić skóry.
- Kontynuuj masaż przez około 3 – 5 minut, a następnie przemyj twarz czystą wodą.
I to tyle. Od teraz Twoja skóra będzie miękka i będzie pięknie pachnieć!
Źródło: shared.com
Twoja reakcja?





Zostaw swój komentarz